Padel

Opening Padelbanen
Op 29 juli worden onze padel banen formeel geopend. Iedereen is welkom op 29 juli om 19:00 uur voor de openingshandeling. Daarna zal een demonstratiewedstrijd plaatsvinden door een aantal gerenommeerde padelspelers, gevolgd door een padel clinic. Tijdens de clinic kun je zelf de baan op om te kijken of padel wellicht ook iets voor jou is!

Daarnaast is er informatie te vinden over de padel sport zelf, mogelijkheden voor het huren van banen, padel lessen enz. En natuurlijk maken we er verder een gezellige avond van met hapjes van het huis.

Wij hopen jullie te mogen ontvangen. Graag tot dan!

Planning bouw Padelbanen
In de periode tot half juni vinden vooral voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het verwijderen van het bestaande hekwerk, de haag en betontegels rondom de oude baan 5.
Vanaf half juni begint het echte werk en komt de aannemer om de oude baan te verwijderen en de fundering voor de padelkooien aan te leggen. In de eerste helft van juli worden de padelkooien geleverd en geplaatst en de verlichting aangebracht. Ten slotte vinden er nog werkzaamheden plaats om alles mooi af te werken en worden de banen gekeurd volgens de richtlijnen van de KNLTB zodat we er ook toernooien en competitie om kunnen spelen. De oplevering is gepland op 25 juli 2022.

19-04-2022: Opdracht voor aanleg padel verstrekt
Het bestuur heeft de opdracht voor de aanleg van 2 padelbanen verstrekt aan Traas en Ovaa B.V. De padelkooien zijn inmiddels al besteld en kunnen in juli geplaatst worden. Binnenkort zullen de zelfwerkzaamheden beginnen.

20-03-2022: Vergunning verleend
Onlangs is weer een belangrijke stap gezet richting de realisatie van de padelbanen. De Gemeente Hulst heeft namelijk positief besloten op de ingediende plannen. En dat betekent dat vergunning is verleend! De volgende stap is de definitieve keuze van de aannemer en opdrachtverstrekking.

Het plan bestaat uit twee padelbanen op de plek waar nu tennisbaan 5 ligt. De padelbanen komen evenwijdig aan elkaar met zoveel mogelijk tussenruimte. Die ruimte zal ingericht worden als terras. Maar de mogelijkheid bestaat om in de toekomst hierop nog een enkelspel padelbaan te realiseren.

Zodra er zicht is op de definitieve opleverdatum zullen we dat hier melden. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden als tennis & padel lid van TC Smash.

15-01-2022: Padel update

Winterslaap of niet. Achter de schermen gebeurt genoeg! De afgelopen weken is hard gewerkt aan de plannen voor de padelbanen. Kort na de Algemene Ledenvergadering is een projectgroep samengesteld, zij hebben het voorlopig ontwerp dat in de Ledenvergadering is getoond inmiddels uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Het definitief ontwerp bestaat uit twee padelbanen op de plek waar nu tennisbaan 5 ligt. De padelbanen komen evenwijdig aan elkaar met zoveel mogelijk tussenruimte. Die ruimte zal ingericht worden als terras. Maar de mogelijkheid bestaat om in de toekomst hierop nog een enkelspel padelbaan te realiseren.

We blijven met het ontwerp binnen de huidige grenzen van de vereniging en maken maximaal gebruik van de bestaande fundering van de tennisbaan. Dat heeft veel voordelen. Het maakt dat het een beperkte ingreep is. Het scheelt enorm in de kosten. En de noodzakelijke procedures zijn relatief eenvoudig.

De volgende stap is de vergunning. Het definitief ontwerp wordt één dezer dagen ingediend bij de gemeente hulst. Zij gaan vervolgens bepalen of ze akkoord kunnen gaan met de bouw van de padelbanen. De hele vergunningprocedure duurt ongeveer 8 weken. Maar ook in die periode zit de projectgroep niet stil.

De komende weken staan namelijk in het teken van het opvragen en beoordelen van offertes. Er zijn diverse aanbieders van padelbanen in Nederland en België. En we willen natuurlijk zeker weten dat we een goede keus maken. Daarom wordt bij zeker 4 of 5 aanbieders een offerte opgevraagd.

Het belangrijkste bij de afweging zijn de kosten. Maar we kijken niet alleen naar de prijs. Ook de kwaliteit van o.a. de kooi, de kunstgrasmat en de verlichting spelen een grote rol bij de uiteindelijke keuze. En daarnaast ook de bijkomende werkaamheden zoals het terras en het aanpassen van de omheining. De beste prijs-kwaliteitsverhouding van het totaalpakket dus.

11-12-2021: Leden stemmen unaniem voor Padel!

Op de Algemene Ledenvergadering van TC Smash is het voorstel voor de aanleg van twee padel banen unaniem aangenomen. TC Smash wordt daarmee zeer waarschijnlijk de eerste vereniging in de gemeente Hulst met padelbanen.

Voor de aanleg van de twee padel banen wordt de huidige tennisbaan 5 ingeruild. Het bestuur is verheugd en gaat haast maken met de aanleg zodat er hopelijk een groot deel van het volgende seizoen al gepaddeld kan gaan worden.

Het lidgeld voor 2022 blijft hetzelfde. En ook dat is goed nieuws. Want als tennis lid ben je vanaf volgend jaar voor een bescheiden contributiebedrag dus ook automatisch padel lid bij Smash!