De pensionada's

De pensionada’s ofterwel maandagochtendclub
Er wordt ieder seizoen een berg met werk verzet door deze sympatico’s. Op maandagochtend zijn de Pensionada’s op de Steense tennisbanen te vinden: Ronny Bauwens, George Pauwels, Medar Kegels, Peter Tijssen, Frans Machielse en Ronny Vercruyssen. Wat doen zij nu zoal voor de club? ,,Ai, als we gaan vertellen wat we allemaal kunnen en doen hier, dan worden we straks thuis ook aan het werk gezet”, vertellen ze lachend. De mannen startten hun eerste werkzaamheden normaal gesproken rond februari, zodra de tennisbanen goedgekeurd zijn door de baancommissie. Iedere maandag worden de plannen voor de week erop gesmeed. Indien nodig worden ideeën voorgelegd aan bestuurslid Jos Mangnus, die vervolgens het balletje opgooit in de bestuursgroep. Al behoort interieurverbetering oorspronkelijk niet tot hun vrijwilligersjob, toch pakken onze mannen het met twee handen aan. Muren worden gesaust, plintjes worden geplaatst, bedradingen worden professioneel uit het zicht gewerkt en in de douches worden verbeteringen aangebracht. In de kantine worden af en toe de nodige spijkerkes verwijderd uit muren, plafond en houtwerk en de barkrukken en buitentafels worden geregeld voorzien van een vers laagske olie!
Oospronkelijk komt dit clubke voort uit de wintertennis op de Belgische Klinge. Op maandagochtend en donderdagavond werd in de zomer hun tennisuurtje voortgezet. Een aantal jaar geleden werd het idee geopperd om eerst wat werk te verrichten en na een potje koffie vervolgens een potje tennis te spelen. En zo geschiedde het…….
Elke maandag worden de banen proper gemaakt na het weekend. “Machinist” George Pauwels doet geregeld de “tennisbaanwals” in zijn eentje. Op en rond de banen wordt alles pico bello in orde gebracht. Ronny Vercruyssen (op zijn Bels wel de “Spooiter” genoemd) maakt de paden onveilig met zijn spuitkanon. Stiekem zijn er al heel wat werkjes bijgekomen. Onze techniekers Medar en Peter hebben, in het kader van veiligheid, gezorgd voor gepaste sensorverlichting aan de ingang van ons park. Clubschilder en eletrieker Ronny Bauwens laat regelmatig zijn groene vingers wapperen om de haag van zijn buitenste jasje te ontdoen. Onze Pensionada’s, die sinds mensenheugenis al lid zijn van TC Smash, vonden in Terneuzenaar Frans Michielse een “all-round man”. Frans verruilde door verhuizing TC Animo voor het gemoedelijke Steense Smash, en werd 1 van de Pensionada’s. Deze zes kanjers verenigen het aangename met het nuttige, in een goeie ambiance !! Wie weet vormen zij bij deze een inspiratiebron voor anderen!
DE PENSIONADA’S HEBBEN HET CLUBHART ABSOLUUT OP DE GOEDE PLAATS!